Skip to content

‘Vorig jaar was het nog zo gezellig thuis met Pasen, maar nu is opa er niet meer.’ Voor het eerst staat oma er alleen voor. Ze heeft het er moeilijk mee.

Voor eenieder die iemand verloren heeft, is de confrontatie met het gemis tijdens bijzondere dagen des te groter. Een feestdag, een verjaardag of een trouwdag of een andere mijlpaal uit het persoonlijke leven is het meer dan waard om bij stil te staan.

Maar hoe erkent u de gevoelens die er dan zijn? En hoe geeft uzelf uitdrukking aan uw gedachten?

U kunt bijvoorbeeld vragen stellen en luisteren om iemand te steunen. Of als iemand een strandwandeling wil maken of een kop koffie buitenshuis wil drinken, hier tijd en aandacht aan te geven.

Nodig een nabestaande uit uw directe omgeving uit voor een ontbijtje bij u thuis of bezoek samen de laatste rustplaats van de dierbare. Er kunnen door de emoties mooie gesprekken ontstaan om herinneringen te delen en om samen naar de toekomst te kijken.

Ook kunt u natuurlijk een lieve tekst voor een nabestaande schrijven, een mooi kaartje waarin u laat blijken dat u aan hem of haar denkt.

Een klein gebaar, dit kan zoveel groots voor iemand betekenen, al is het een verlies van lang terug. Het geeft kracht en voldoening om naar elkaar om te kijken.


Miltenburg Uitvaartverzorging biedt uitvaartbegeleiding in midden Nederland.

Bunnik, Cabauw, Cothen, De Bilt, De Meern, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, ’t Goy, Harmelen, Houten, IJsselstein, Langbroek, Maarssen, Nieuwegein, Odijk, Schalkwijk, Tull en ‘t Waal, Utrecht, Vleuten, Werkhoven, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zeist.

Back To Top
Zoeken