Skip to content

Uit onderzoek blijkt dat het milieueffect van cremeren en begraven ongeveer hetzelfde is. Maar voor wie het verschil wil maken en duurzaam heen wil gaan, zijn er weldegelijk groene mogelijkheden. In deze column hebben wij weer een aantal suggesties voor u verzameld.

Lokale producten en diensten: Deze vergen maar weinig vervoer en de opbaring, plechtigheid en condoleance op dezelfde locatie plaats laten vinden, bespaart ook milieubelastende kilometers.

Voor de rouwkaart kunt u gebruikmaken van o.a. recycle ongebleekt papier van duurzame vezels en zelfs vele soorten natuurinkt. Steeds vaker wordt er bovendien gekozen voor online annonces en afscheid- & gedenksites.

Misschien kent u de ecologische urn inmiddels, vervaardigd uit natuurlijk afbreekbaar materiaal. Zo’n urn bestaat er ook voor een asbestemming in het water. Hiervoor is een ‘zee-urn’ van organisch granulaat speciaal geschikt. Deze valt naar verloop van tijd uiteen in water.

Wilt u meer weten over een duurzame uitvaart? Neem voor meer informatie over onze begeleiding gerust contact met ons op. Bel (030) 656 31 62 (dag en nacht bereikbaar) of klik HIER voor contact.


Miltenburg Uitvaartverzorging biedt uitvaartbegeleiding in midden Nederland.

 

Back To Top
Zoeken