Skip to content

Bij belangrijke gebeurtenissen in het leven gebruiken we vaak rituelen als markering. Rituelen zijn belangrijk voor de rouwverwerking bij een afscheid door de dood, ook voor kinderen. Rituelen kunnen gevoelens naar boven laten komen en het verlies op zo’n moment wat dragelijker maken.

Rituelen die je samen kunt beleven, geven kracht en verbinden. Iedereen die betrokken is, geeft op die manier steun aan elkaar.

Het is goed om samen met kinderen te zoeken naar vormen van rituelen die ook hen raken. Denk hierbij aan het beschilderen van een kist, het meenemen van een betekenisvol voorwerp naar een uitvaart, een ballon oplaten of een kaarsje aansteken.

Wereldlichtjesdag (ieder jaar op de 2e zondag van december) is een voorbeeld van een ritueel. Ook dit jaar stonden we op deze dag stil bij kinderen van alle leeftijden die zijn overleden.

Door een lichtje te branden en te denken aan de overleden kinderen. Maar ook aan de ouders, broertjes, zusjes, familie en aan (school)vriendjes, de juf of de meester.

“Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist.” Manu Keirse

Klik hier voor CONTACT.

U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. Bel (030) 656 31 62 (dag en nacht bereikbaar)


Miltenburg Uitvaartverzorging biedt uitvaartbegeleiding in midden Nederland.

Back To Top
Zoeken