Skip to content

Nederland ontkerkelijkt, maar voor veel uitvaarten geldt dat religie nog steeds een belangrijke rol speelt. Een uitvaart in een kerk, geloofscentrum of kapel is ook voor niet-godsdienstige gasten in veel gevallen een betekenisvolle ervaring.

Samen met de uitvaartverzorger zijn de religie en godsdienstige gebruiken goed af te stemmen. Het antwoord op de vraag of iemand wel of in welke mate nog gelovig is, krijgt gepast antwoord in de invulling van de plechtigheid.

Van origine is de kerkelijke uitvaart gericht op rituelen, maar er is veel meer aandacht en ruimte gekomen voor de rol en de emoties van hen die achterblijven. De nabestaanden vervullen duidelijk een functie in de dienst. Met voordrachten, zelf zingen of musiceren, het samen ontsteken van de kaarsen. Grote en kleine en al dan niet religieuze handelingen passen prachtig bij de kerkelijke uitvaart anno nu.

Neem voor meer informatie over onze begeleiding gerust contact met ons op. (030) 656 31 62 (dag en nacht bereikbaar) of klik HIER voor contact.


Miltenburg Uitvaartverzorging biedt uitvaartbegeleiding in midden Nederland.

Back To Top
Zoeken