Skip to content

Om de inwoners van Odijk en omgeving te betrekken bij het opknappen van het mortuarium, was een prijsvraag uitgeschreven. Om het een nieuwe, meer eigentijdse naam te geven. De locatie is inmiddels weer geopend.

Inzendingen en ideeën
Vanwege het grote aantal mooie, ingezonden namen is besloten om niet alleen het mortuarium, maar ook de beide rouwkamers een naam te geven. Op zaterdag 5 november, tijdens een Open huis, zijn deze nieuwe namen onthuld.

Een nieuwe naam
De locatieraad van de St. Nicolaaskerk heeft uit de vele inzendingen voor het mortuarium uiteindelijk gekozen voor de naam Afscheidshuis, ingezonden door Sonja de Cocq. De raad vond deze naam het beste. Om de plek nader te duiden is er Odijk aan toegevoegd.

Roos en Anemoon
De rouwkamer die het katholieke karakter heeft behouden, onder andere door de glas-in-lood ramen, heet nu Rouwkamer Roos en specifiek de witte roos, die staat voor nieuw leven. Deze naam is bedacht door Ineke Hollestelle.

De kamer die neutraal en eigentijds is ingericht heet Rouwkamer Anemoon, dat voor zorgzaamheid staat. Inzender Sanny Kunneman schreef daarbij: “Omdat jullie zorgen dat het voor iedereen toegankelijk wordt en zorg rondom de overledene en naasten zo belangrijk is.”

Alle prijswinnaars ontvingen een bloemenbon ter waarde van € 25,-. Eén van de winnaars heeft aangegeven deze te willen besteden aan een witte roos of anemoon, iedere keer als er een overledene in het afscheidshuis opgebaard ligt.

Betrokkenheid
In de afgelopen weken is hard gewerkt om het Afscheidshuis op te knappen. Zo hebben vrijwilligers een bijdrage geleverd aan de stoffering en het schoonmaakwerk. Daar werd veel dank voor uitgesproken.

Het Afscheidshuis Odijk is weer beschikbaar voor opbaring. Neem voor meer informatie CONTACT met ons op. 

Wij danken Madeleine Groenhof van Via Madeleine Uitvaartzorg voor de prettige samenwerking voor het opknappen van de locatie.

v.l.n.r. Hans Verhoeven, Sonja de Cocq en Ineke Hollestelle
Back To Top
Zoeken