skip to Main Content

 

Vrijwel dagelijks beantwoorden wij uiteenlopende vragen over de uitvaart in coronatijd. Het vormgeven van een afscheid is al een jaar anders dan we gewend zijn.

Nabestaanden willen weten wat mogelijk is, waar ze aan toe zijn. Die begeleiding is bij ons in goede handen.

De uitvaartplechtigheid wordt vanwege het coronavirus doorgaans voor kleinere gezelschappen georganiseerd. En daarbij zijn digitale hulpmiddelen verder ingeburgerd. Zo kunt u als familie gebruikmaken van online condoleancemogelijkheden en van een livestream van het afscheid. Met deze rechtstreekse videoverbinding kunnen nabestaanden de ceremonie digitaal volgen.

Jeanette Noordhof-Enthoven, uitvaartbegeleider: “De kleinschaligheid van de ceremonie leidt tot meer verbondenheid, waarbij juist het persoonlijke aspect goed tot uitdrukking kan komen. Daarbij zijn in de coronatijd onder meer indrukwekkende anderhalvemeter erehagen bijgekomen. Of, bijvoorbeeld, de zegening van de voorganger bij de entree van de kerk of gemeenschapsgebouw.”

In goed overleg is het mogelijk om op een veilige, gepaste manier vorm en inhoud te geven aan het persoonlijk afscheid. “Wij werken aan de hand van de coronaleidraad en staan met raad en daad klaar”, benadrukt Jeanette.

Heeft u vragen over de coronaveilige uitvaart, de leidraad, de mogelijkheden en de actuele werkwijze?

Wij beantwoorden uw vragen en geven graag een toelichting.

Neem gerust CONTACT met ons op voor meer informatie.

Back To Top
Zoeken